Reviews2018-08-29T21:21:07+00:00

Reviews ouders

★★★★★

Debby– januari 2014

Bedankt voor ons gesprek, onze zoon heeft vrijdag meteen op de wc gepoept en ook het weekend. De combi van jouw aanpak en laxeermiddelen werkt. Wat een verademing om na één consult zo snel resultaat te zien. Opvallend dat onze zoon nu ook weer beter eet en meer energie heeft en vrolijker is. Wij zijn blij.

★★★★★

Simone – juni 2015

Wat was het consult verhelderend maar ook confronterend 😉 dat wel. Goed om te weten dat ik als ouder met wat kleine veranderingen, een groot resultaat kan krijgen in mijn dochters gedrag en reacties. Zoals jij zei is het: liefde maakt blind! Ze gaat gewoon naar de wc nu, ongelooflijk. Ik raad iedereen een consult bij jou aan. Dank je wel.

★★★★★

Jeroen –  oktober 2016

Wow, na ruim 3 jaar dokteren waarbij wij dachten dat het poepprobleem van onze zoon nooit opgelost zou worden, kunnen wij nu zeggen dat wij een superpoeper in huis hebben!
En dat na 2 weken. We konden na de online training met alle tips zelf thuis gemakkelijk aan de slag. Dank, ik raad iedereen Methode SuperPoeper aan.

★★★★★

Margriet & Karel– februari 2017

Deze methode helpt echt. We waren in het begin sceptisch, hadden al veel geprobeerd. Nu ontdekten we dat wij zelf wat stappen moesten nemen, die direct effect hadden op onze dochter. Met Het SuperPoeperBoek en veel erkenning de luier weggehaald, spannend voor haar en voor ons. Na twee dagen poepte ze op de wc. Zij trots en wij nog trotser. Aanrader!

★★★★★

Nelleke– september 2017

Het gaat stukken beter met mijn dochter. Was wel een gedoe om de geadviseerde dosering laxeermiddel te krijgen, maar toch gelukt. En nu…al weken geen vieze broeken meer, dus wij denken eraan om de volgende vakantie langzaam af te bouwen zoals jij uitlegde. Dank je!

★★★★★

Bernadette– maart 2018

Wij zijn erg blij met de tips en trucs die we hebben gekregen voor onze zoon vorig jaar. Het plan was duidelijk en de app is super. Maar we realiseren ons dat het alleen werkt als de omgeving ook meewerkt. Op school en de BSO wordt goed meegedacht. Ik heb gemerkt dat meer herkenbaarheid voor dit probleem en deze groep kinderen nodig is. Ga vooral zo door!

Reviews volwassenen

★★★★★

Annekedecember 2017

Nogmaals dank voor het consult en super dat het online kon in de avond. Ik voelde mij begrepen en dat kwam vooral doordat jij jouw ervaringen met mij wilde delen om zaken te verhelderen. Na afloop kon ik aan de slag met het stappenplan en echt waar; na een paar dagen merk ik al een enorme verbetering. Aanrader voor iedereen in de shit, haha!

★★★★★

Marijkefebruari 2018

Ik wilde je laten weten dat ik erachter ben gekomen waar mijn buikklachten allemaal mee te maken hebben. Ik ben bij de huisarts geweest en gestart met de laxeermiddelen. Fijn dat jij zo helder kon duiden welke stappen ik moest nemen. Kon ik dat weer doorgeven aan mijn vriendinnen die ook kampten met soortgelijke problemen.

★★★★★

Wilma– april 2018

 Wat goed dit werkboek. Nu begrijp ik dat ik een poepprobleem heb en waar het mee te maken heeft. Hoog tijd om aandacht te gaan besteden aan het veranderen van een paar gewoontes die dus niet goed voor mij zijn.

★★★★★

Johan– mei 2018

 Een woord van dank is op zijn plaats. De ‘boodschap’ is aangekomen. Mijn buikpijn is inmiddels verdwenen en ik kan dagelijks naar de wc zonder problemen. Eindelijk zonder zorgen naar mijn werk en de sportclub. En dat allemaal na 1 gesprek, had ik nooit gedacht. Fijn dat jij dit werk doet.

★★★★★

Pieter– juni 2018

Het werkboek heeft mij enorm op weg geholpen. Ik wist wel het poepen niet lekker ging, maar niet hoe ik dit kon veranderen. Ga morgen gelijk naar de huisarts, dat taboe om niet te praten over poepen moet maar eens voorbij zijn.

★★★★★

 Mildred– juli 2018

 Blijkbaar valt de appel niet zo ver van de boom… ik herkende zaken van mijn dochter met poepproblemen, waarvoor ik op deze site kwam, bij mij zelf. Ik dus aan de slag met het werkboek, zo dat was een eyeopener. Hopelijk zijn wij binnenkort samen twee superpoepers.

Reviews professionals

Marleen Velderman is urotherapeut bij het Rijnstate ziekenhuis

 De online training Methode SuperPoeper is een overzichtelijke en duidelijk omschreven methode. De 7 modules en de casus helpen je stap voor stap naar een mooi plan om het kind en zijn ouder(s)/verzorger(s) uit de shit te helpen. Je gaat de poepproblematiek vanuit verschillende oogpunten bekijken en benaderen. Het Supervisie-skypeconsult daarna met Hadassa was fijn! Het was een prettig gesprek waarin Hadassa een enorme bevlogenheid voor gezinnen die in de shit zitten doorgeeft. Alle vragen werden aan de hand van ervaringen en praktijkvoorbeelden besproken en ik kreeg praktische adviezen m.b.t. mijn werksituatie.

Iris Tadic Fadjil is integratief kindertherapeut en heeft haar eigen kinderpraktijk Eigenwijs en is aangesloten bij het Centrum voor Kindertherapie in Hoorn. Iris werkt al jaren met kinderen met poepproblemen en hun ouders.

In mijn praktijk werk ik geregeld met poepproblemen. In de afgelopen jaren, kon ik wanneer het nodig was, terecht bij Hadassa met al mijn vragen. Hadassa is buiten ontwikkelaar van de methode, ook ervaringsdeskundige en daarbij een snelle denker die oplossingsgericht handelt.De supervisie die zij mij geeft, biedt goede steun en zorgt ervoor dat ik zelf weer verder kan.

Barbara Corsetto is hypnotherapeut en fysiotherapeut en is werkzaam in haar eigen praktijk Hypnotherapie te Amsterdam
. 

Supervisie bij Hadassa was voor mij een waardevolle aanvulling. Na het volgen van de online training kon ik enthousiast aan de gang. Ik merkte echter dat ik nog behoefte had aan wat advies, iemand die even met me meekeek en met mij mee dacht. Hadassa kan dit uitstekend. Ik kon al mijn vragen kwijt en ze zette mij weer op het juiste spoor, zodat ik vol vertrouwen door kon.

Nathalie Schrijver-Levie is kinderarts in Ziekenhuis Amstelland te Amstelveen met onder andere aandachtsgebied sociale pediatrie, voedingsproblemen van schoolgaande kinderen en neonatologie.


Methode SuperPoeper moet de basis zijn voor de aanpak van poepproblemen van elke professional. Vanuit welk perspectief je er ook mee werkt, bijvoorbeeld als pedagoog of als dokter, is het makkelijk toepasbaar. Laten wij er in elk geval aan bijdragen andermans “shit” te kunnen opruimen! En….een goed begin is het halve werk!

Claire Groenen is sociaal pedagoog en integratief kindertherapeut in haar praktijk De Schatkist te Amsterdam met specialisaties in zindelijkheidsproblemen, faalangst en scheidingsproblematiek.


Methode SuperPoeper is een heldere en duidelijke handleiding om poepproblemen de baas te worden! De training voor professionals is goed en gestructureerd opgezet, net als de methode voor ouders. De online oudertraining biedt inzicht in de achtergronden van poepproblemen en maakt dat ouders hun kind snel en gericht ondersteuning kunnen bieden.

Charlotte Bruins Slot is jeugdarts en werkzaam met kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar.


Ik kom in mijn werk regelmatig poepproblemen tegen. Natuurlijk maak ik dan gebruik van onze richtlijnen zoals die van Obstipatie bij Kinderen. Sinds ik de training Methode SuperPoeper gevolgd heb, kijk ik toch met hele andere ogen naar de kinderen en hun ouders met deze problemen. Met de kennis en app SuperPoeper kan ik hen veel beter helpen. Absolute aanrader voor andere professionals die hiermee in aanraking komen!

Inge Logister is urotherapeut in de Pipo Poli van het MMC te Veldhoven en werkzaam als kindercoach in haar praktijk
Kindercoaching-e te Best.

Werken met Methode SuperPoeper is als de kers op de taart. Juist dat, wat het verschil maakt. Ik werk dagelijks met kinderen met poepproblemen en wil niks liever dan ze heel graag er vanaf helpen. Door het toepassen en werken met deze duidelijk gestructureerde methode, kan ik kinderen en hun ouders dus nog beter helpen. En dat is nu net waar het mij om gaat!

Marije Thepass is (kinder)coach in haar coachingspraktijk Natuur(lijk) Bewegen in Delft. Met als specialisaties kinderen met zindelijkheids-, leer- en gedragsproblemen.

Sinds ik de online training heb gedaan ben ik veel meer gestructureerd gaan kijken waar de poepproblemen van het kind vandaan komen. Hierdoor lukt het me nog sneller bij de kern te komen en het kind uit de “shit” te halen. De online training is zeker een aanrader voor iedereen die met kinderen met poepproblemen werkt.