Benieuwd of het "SuperPoeperPlan" wat voor jouw kind is?

pamperen

Pamperen

Pamperen. Als ouder zijn we er allemaal wel eens schuldig gaan. Af en toe is niet zo erg, maar als het vooral gewoonte is geworden, wat dan? Helaas is het geen uitzondering dat kinderen van bijna 4 nog niet zindelijk zijn en dan komt school in zicht. Paniek en stress bij ouders, kind en school.

Liefde maakt blind

Ik hoor en zie met regelmaat dat bijna-kleuters nog flink gepamperd worden door hun ouders of omgeving. Dat gebeurt uit liefde en liefde maakt blind. Bij het slapen gaan nog een fles melk, een speen en luiers dragen overdag. Ouders tillen hun kind nog, voeren eten of kleden hun kind nog volledig aan/uit.

Pamperen van een groot kind

Wanneer jij als ouder je kind als kleintje blijft behandelen en pampert, dan wordt het onmogelijk voor je kind om groot te doen. Terwijl je dat wel van je bijna 4-jarige kind verwacht (logisch). Net als dit door school wordt verwacht en vereist. Handig dus om tijdig je kind als groot te zien en te behandelen.

Baby?

Luiers overdag voor een (bijna-)kleuter? Zo gaat je kind denken dat het nog een baby is. Want vooral baby’s krijgen toch een luier om? En dit geldt ook voor een speen of fles met speen, voeren, aankleden of optillen. Jij moet je kind laten merken, dat jij vertrouwt op je kinds kunnen en dat jij je kind groot vindt.

Luiers

Zo’n 60 jaar geleden waren kinderen met 2 jaar zindelijk. Nu is dit ruim na het 3e levensjaar. Pamperen speelt een rol, maar ook andere factoren. Luiers in alle soorten en maten, vaak twee werkende, drukke ouders, minder tijd voor zindelijk maken en de opvang. Daar mogen luiers tot 4 jaar aan…helaas.

Druk, druk, druk

Omdat ouders het druk hebben, compenseren veel ouders vanuit liefde door hun kind niet te belasten en zijn ze geneigd om toegeeflijk te zijn en luier te blijven geven. Maar een kind – ook vaak druk bezig en een druk koppie – is juist op zoek naar houvast, naar grenzen. Een luier loslaten kan dan een ding zijn.

School in zicht?

Herken jij je in dit verhaal, komt de basisschool in zicht en weet jij niet hoe die vicieuze luiercirkel te doorbreken? Snap ik, want het is ook lastig, vooral omdat ouders bang zijn dat hun kind gaat ophouden met als gevolg buikpijn, obstipatie of vieze broeken. En dan ben je nog verder van huis….toch?!

Oplossing

In mijn SuperPoeperPlan krijg je op snelle manier uitleg over oorzaken en gevolgen van luierpoepen. Natuurlijk deel ik al mijn tips en tricks met jou en kun je, met een helder en gemakkelijk plan van aanpak én het SuperPoeperBoek en de SuperPoeperApp en heel veel downloads, met je kind aan de slag.

Deel dit bericht via:

Andere artikelen:

Wel of niet zindelijk?

Is je kind nu wel of niet zindelijk? Soms is dat lastig te herkennen, zeker als er ongelukjes gebeuren. Vaak is je kind fysiek zindelijk, maar gooit het gedrag roet in het eten. Ook het karakter en de houding van jou als ouder kunnen de zindelijkheid negatief of positief beïnvloeden.

Lees verder »

Poepbroeken

Denk jij ook dat de poepbroeken van je kind met opzet gebeuren? Ik snap goed dat het lijkt alsof je kind dit expres doet, maar poep in de broek gaat nooit over bewust, opzettelijk gedrag. Dus werken aan gedragsverandering zet geen zoden aan de dijk. Wat dan wel?

Lees verder »

Relaxen over laxeren

Als je kind last heeft van obstipatie is laxeren een must. Toch zien veel ouders hier – begrijpelijk – tegenop. Dat komt door bestaande fabels en onvoldoende uitleg over de dosering van laxeermiddelen en de werking. Ook ontbreekt meestal uitleg over de start, onderhoud, afbouwen en stoppen.

Lees verder »
nl_NLNederlands