Online training

Methode SuperPoeper®

“Ik heb geen idee hoe en welke OPLOSSING ik kan bieden
bij poep- of plasproblemen”

Herkenbaar? Je wil als professional kind en ouders graag op weg helpen, maar kennis, ervaring en een gestructureerd plan van aanpak ontbreekt!

Eindelijk! Nu is de succesvolle 2-daagse training Methode SuperPoeper® voor professionals ook als online training beschikbaar!

In de online training ‘Methode SuperPoeper®’ leer je in 7 modules hoe jij ouders binnen korte tijd ondersteuning kunt bieden om hun kind uit de shit te helpen.

“Shit happens…en het liefst elke dag!”

Hadassa Voet,
ontwikkelaar Methode SuperPoeper®

WIL JIJ OOK

N
ouders helder kunnen laten zien wat de ware ‘shit’ is?
N
ouders en kind met kortdurende ondersteuning op weg kunnen helpen?
N
op methodische wijze aan het werk gaan én een uniek plan op maat kunnen bieden?
N
ouders inzicht kunnen bieden in het belang van laxeren en hen leren vol te houden?
N
deze online training in je eigen tempo vanuit je eigen plek volgen?

“Wijsheid komt niet met de jaren, maar door educatie en leren”

Anton Chekhov, Russische (toneel)schrijver (1860 – 1904)

ONLINE TRAINING

“In 7 modules
alle ins en outs
van poepproblemen
te weten komen”

Ik ben Hadassa Voet, moeder van vier volwassen kinderen, oma van vier prachtige kleinkinderen en van oorsprong integratief kindertherapeut gespecialiseerd in poepproblematiek. Na jarenlange praktijkervaring ontwikkelde ik Methode SuperPoeper®, een gestructureerd plan van aanpak om kinderen en hun ouders zo snel mogelijk uit de (poep)problemen te helpen. De methode is systeemgericht en beslaat de thuis- en school/opvangsituatie. Focus ligt op de kind-, gezins-, en omgevingsfactoren om tot een uniek plan van aanpak te komen. Binnen de methode worden Werkboek SuperPoeper voor ouders en App SuperPoeper en Het SuperPoeperBoek voor het kind ingezet.

“Wat men moet leren doen, leert men door te doen”

Aristoteles, Grieks filosoof (384 v.C. – 322 v.C.).

VOOR WIE IS DEZE TRAINING BESTEMD?

Voor professionals die werken met kinderen en hun ouders en ondersteuning willen bieden bij poepproblemen.

Gezien de multifactoriële aard en behandeling van poepproblemen is de training geschikt voor een brede groep disciplines, zoals (ortho)pedagogen, pedagogische medewerkers, kinder/jeugdartsen, kinderpsychologen, kinder/oefen/spel/therapeuten, kinder(bekken)fysiotherapeuten, kinder/oudercoaches, kinder/incontinentieverpleegkundigen, urotherapeuten.

VOOR WIE IS DE TRAINING NIET BESTEMD?

Voor ouders, grootouders of familieleden die zich ongerust maken over het poepprobleem van hun kind, kleinkind of familielid. Wat je wel kunt doen is het Werkboek SuperPoeper, App SuperPoeper én Het SuperPoeperBoek downloaden om thuis aan de slag te gaan. Nog steeds zorgen of vragen? Neem dan contact op met een poepprofessional bij jou in de buurt.

Wil jij in 7 modules en in eigen tempo op eigen plek
de interactieve training Methode SuperPoeper® voor professionals volgen? Dat kan vanaf nu online! 

DE MODULES

Module 1 – Inleiding

In deze module maken we kennis en vertel ik je hoe en waar mijn interesse voor poepproblemen bij kinderen vandaan komt. Ik leg je uit welke behandelingen er voor handen zijn, hoe de methode is opgebouwd en wat de training inhoudt. De module wordt afgesloten met een casusbeschrijving. Gedurende de training leer je aan de hand van deze casus hoe je als (poep)professional aan het werk kunt gaan.

Module 2 – Poepproblemen

Wat poepproblemen zijn is niet altijd even duidelijk; in deze module krijg je een toelichting op de verschillende soorten poepproblemen, mogelijke oorzaken en fysieke en psychische gevolgen. De werking van de spijsvertering komt aan bod en je ontdekt of een poepprobleem te maken heeft met zindelijk zijn of worden. Aan het einde van de module ga je verder met de casus.

Module 3 – Systemische integratieve werkwijze

We gaan in deze module het inzichtelijk maken van poepproblemen nader bekijken. Bij wie moet je eigenlijk zijn, ouder of kind of alle twee? Weet jij wat een integratieve werkwijze behelst en hoe deze systemisch en gestructureerd toe te passen? Wat zijn de risicofactoren en wat doe je ermee? Hoe ga jij deze kennis toepassen op de voorbeeldcasus? Wat is nodig voor wie en waar, welke stappen zou je kunnen nemen en hoe pak je het aan?

Module 4 – Communicatie in contact

Nu je een poepprobleem specifiek en concreet kunt duiden en mogelijke behandelingen paraat hebt, wordt het zaak je te richten op de manier van overdracht van jouw boodschap. Communicatie in contact; met ouders, kind en collega’s. Hoe en wat is handig, wat werkt, wat werkt niet en welke gevolgen heeft dat? Oefening baart kunst, dus aan de slag met de casus.

Module 5 – Ouders en opvoeden

Hoe ouders opvoeden speelt meestal een rol bij poepproblemen. Hoe kom je erachter welke opvoedingsstijl ouders hanteren? Hoe ga jij met ouders het gesprek aan om hen inzicht te bieden dat hun opvoedingsstijl van invloed kan zijn op de gedachten, gevoelens en gedragingen van hun kind? Een praktische opdracht met betrekking op de casus besluit deze module.

Module 6 – Leren laxeren

Bij de meeste poepproblemen is er sprake van obstipatie en een goed laxeerplan is dan een must. In deze module maak je kennis met de diverse laxeermiddelen en de werking hiervan en hoe deze toe te passen met behulp van de Richtlijn voor Obstipatie bij Kinderen van 0 – 18 jaar. Welk laxeerplan maak jij voor de casus in deze training?

Module 7 – Plan van aanpak en interventies

In de laatste module leer je hoe je een gestructureerd consult houdt met ouders en een plan van aanpak samenstelt met behulp van de aangeboden modellen/interventies binnen de methode. Je gaat aan het werk om een volledig plan van aanpak te maken voor de casus. Als je wilt kun je je plan van aanpak insturen om hierover feedback te krijgen.

*BONUS (bij PLUS-pakket)

10 videotutorials van een poepdeskundige met wetenswaardige en wetenschappelijke inzichten o.a. over laxeren,
over de darmwerking en over gedragsproblemen gerelateerd aan poepproblemen.

DE INVESTERING

BASIS

199,-/incl. BTW
 • Starten op ieder moment
 • Direct toegang tot alle modules
 • 7 modules
 • Videotutorials met opdrachten
 • Aanvullende hand-outs
 • 6 maanden toegang tot de training
 • Toegang tot de besloten Facebookgroep
 • 1 Skypeconsult van 1 uur (t.w.v. € 110,-)
 • 1 jaar registratie op superpoeper.nl (t.w.v. € 35,-)
 • Werkboek Superpoeper (t.w.v. € 15,-)
 • 10 Videotutorials met een poepdeskundige
AANMELDEN

PLUS

299,-/incl. BTW
 • Starten op ieder moment
 • Direct toegang tot alle modules
 • 7 modules
 • Videotutorials met opdrachten
 • Aanvullende hand-outs
 • 1 jaar toegang tot de training
 • Toegang tot de besloten Facebookgroep
 • 1 Skypeconsult van 1 uur (t.w.v. € 110,-)
 • 1 jaar registratie op www.superpoeper.nl (t.w.v. € 35,-)
 • Werkboek Superpoeper (t.w.v. € 15,-)
 • 10 Videotutorials met een poepdeskundige
AANMELDEN

BONUS*

Een ‘poepdeskundige’ deelt via 10 videotutorials
wetenswaardige & wetenschappelijke inzichten

* Bij online training ‘Plus’

WAT ANDEREN ER OVER ZEGGEN

“Methode SuperPoeper moet de basis zijn voor de aanpak van poepproblemen van elke professional. Vanuit welk perspectief je er ook mee werkt, bijvoorbeeld als pedagoog of als dokter, is het makkelijk toepasbaar. Laten wij er in elk geval aan bijdragen andermans “shit” te kunnen opruimen! En….een goed begin is het halve werk!” Nathalie Schrijver-Levie

kinderarts in Ziekenhuis Amstelland te Amstelveen met onder andere aandachtsgebied sociale pediatrie en voedingsproblemen van schoolgaande kinderen en neonatologie, (nasc@zha.nl)

“Methode SuperPoeper is een heldere en duidelijke handleiding om poepproblemen de baas te worden! De training voor professionals is goed en gestructureerd opgezet, net als de methode voor ouders. Het werkboek voor ouders biedt inzicht in de achtergronden van poepproblemen en maakt dat ouders hun kind snel en gericht ondersteuning kunnen bieden.” Claire Groenen

sociaal pedagoog en integratieve kindertherapeut in haar praktijk De Schatkist te Amsterdam met specialisaties in zindelijkheidsproblemen, faalangst en scheidingsproblematiek, (http://www.deschatkist.info)

“Ik kom in mijn werk regelmatig poepproblemen tegen. Natuurlijk maak ik dan gebruik van onze richtlijnen zoals die van Obstipatie bij Kinderen. Sinds ik de training Methode SuperPoeper gevolgd heb, kijk ik toch met hele andere ogen naar de kinderen en hun ouders met deze problemen. Met de kennis en app SuperPoeper kan ik hen veel beter helpen. Absolute aanrader voor andere professionals die hiermee in aanraking komen!”

Charlotte Bruins Slot

Jeugdarts werkzaam met kinderen in de leeftijd van 0 – 12 jaar, (bruinsslotcharlotte@gmail.com)

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoeveel tijd moet ik wekelijks besteden aan de training?
De training is opgebouwd uit zeven modules. Elke module bevat een videotutorial, leer- en lesstof, casuïstiekbespreking en een vraag of opdracht hierover. Daarbij gaat het erom dat je hetgeen je online hebt geleerd, in de praktijk gaat uitvoeren. Het is aan jou hoeveel modules jij per week wil doornemen en hoeveel tijd jij wil inzetten om in de praktijk te oefenen. Aanbeveling is een module per keer, uitgezonderd de eerste twee. Gemiddeld staat voor de studietijd per module 1 – 2 uur.
Wat kan ik van een Skypeconsult (Plus pakket) verwachten?
In het Skypeconsult kun je een uur met Hadassa Voet, ontwikkelaar van Methode SuperPoeper overleggen, vragen stellen, verheldering van zaken of casuïstiek bespreken. Het consult kan informatief of coachend zijn, al naar gelang de wens van de deelnemer aan de online training.
Wat houdt de besloten Facebook groep in?
Professionals die de Plus online training of de 2-daagse training hebben gevolgd, kunnen zich aansluiten bij de besloten Facebook groep ‘Poepprofessionals’. Op dit platform kunnen onderling vragen worden gesteld of overleg plaatsvinden, oproepen worden gedaan of informatie worden gedeeld.
Kan ik na de training aan de slag als poepprofessional?
Wanneer je alle informatie uit de training hebt doorgenomen, de informatiemap hebt gelezen en in de praktijk geoefend hebt, kun je volgens eigen inzicht en wens (delen van) Methode SuperPoeper integreren in jouw werkwijze. Er zijn ondersteunende formulieren/checklists beschikbaar en diverse interventies/tools hoe met de methode te werken.
Waar kan ik terecht als ik nu nog vragen heb?

Als je nu nog vragen hebt, stuur dan een mail naar info@superpoeper.nl o.v.v. vragen online training Methode SuperPoeper

Wil je ook mee doen met de online training Methode SuperPoeper®?

Ja, ik doe mee!

Methode SuperPoeper ® is een onderdeel van TOF-Training

Copyright 2017 TOF-Training