Online training ouders 2018-04-28T16:56:32+00:00

Online training voor ouders

Start training >

Online training voor ouders

Start training >

Jouw kind een superpoeper?
Aan de slag op eigen plek en tijd!

Wat krijg je?

Wat kom je te weten?

Voor wie?

Ervaringen

Wat krijg je?

✓ Start op ieder moment

✓ Onbeperkte toegang

✓ Videotutorial

✓ Werkboek

Wat kom je te weten?

1. Poepproblemen
Hoe ontstaan deze?
Welke soorten zijn er?

2. Poepplan/laxeren
Waarom is dat nodig?
Welke soorten zijn er?

3. Positief opvoeden
Wat is dat?
Hoe helpt dat?

Voor wie?

Voor ouders die zich zorgen maken over hun kind en zelf thuis aan de slag willen om het poepprobleem van hun kind op te lossen.

Ervaringen

★★★★★


We zijn erg blij met de tips en trucs die we hebben gekregen voor onze dochter vorig jaar. Het plan was duidelijk en verhelderend en de app is super. Maar we realiseren ons dat het alleen werkt als de omgeving hier ook aan meewerkt. Op school en bso wordt goed meegedacht. Soms werkt uitleg van het probleem erg goed, maar meer herkenbaarheid voor dit probleem mag zeker voor deze groep kinderen en uiteraard de ouders. Dus Hadassa, ga vooral door!

Bernadette, Amsterdam
Juli 2017

★★★★★

Wow, na ruim 3 jaar dokteren en wij in onze wanhoop dachten dat het poepprobleem van onze zoon nooit opgelost zou worden, kunnen we nu zeggen dat wij een superpoeper in huis hebben. En dat na 2 weken! We konden met alle tips zelf thuis gemakkelijk aan de slag. Dank! Ik raad iedereen Methode SuperPoeper aan.

JeroenArnhem
juni, 2016

★★★★★


Deze methode helpt echt. We waren in het begin wat sceptisch, hadden al zoveel geprobeerd. Nu ontdekten we dat wij zelf wat stappen te nemen hadden, die direct effect op onze dochter hadden. Na veel erkenning hebben wij de luier weggehaald. Was spannend voor haar en ons, maar na twee dagen deed ze een poep op de wc. Zij trots en wij nog trotser. Superpoeper een aanrader!

Margriet & Karel, Groningen
November 2016

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of mijn kind een poepprobleem heeft? 2018-04-26T22:48:13+00:00

Wanneer je kind klaagt over buikpijn en/of een opgezette buik heeft, je merkt, ruikt of ziet dat er geregeld vegen of plakkaten ontlasting in het ondergoed zitten, het plasgedrag van je kind (overdag en/of ’s nachts) verandert, je kind pijn heeft bij poepen, je kind klaagt dat poepen niet goed lukt, je kind actief ophoudt en niet naar de wc wil gaan en/of je kind ontlasting heeft die wisselt van grootte en samenstelling, variërend van keutels tot olifantendrollen.

Is laxeren altijd nodig? 2018-04-26T22:48:27+00:00

Bij obstipatie en vieze broeken door obstipatie is laxeren altijd nodig. Alleen zo kan de buik leegraken en leeg blijven. Wanneer je kind wel last heeft van vieze broeken en er geen obstipatie speelt, dan mag er niet worden gelaxeerd. Buiten laxeren is het belangrijk om te onderzoeken met welke redenen de obstipatie is ontstaan.

Is laxeren verslavend of krijgt mijn kind luie darmen? 2018-04-26T22:48:41+00:00

Laxeermiddelen die werken op de ontlasting, zoals het bestanddeel Macrogol doet; de poep neemt toe in volume en wordt zachter, doordat vocht wordt vastgehouden, zorgen voor beweging in de darmen, werken niet verslavend en mogen voor langere tijd worden gebruikt. Juist het niet behandelen van obstipatie zorgt voor stilstand in de darmen.

Hoe lang moet mijn kind gelaxeerd worden? 2018-04-26T22:48:56+00:00

In de meeste gevallen wordt aangeraden om minimaal 2-3 maanden te laxeren, zodat de darmfunctie kan herstellen totdat de poeproutine er is. In voorkomende gevallen kunnen kinderen maanden en zelfs jaren een laxeermiddel nodig hebben om de buik leeg te houden. Beter een hulpmiddel gebruiken om de beweging in de darmen te houden, dan stilstand waarbij er steeds meer ophoping gaat plaatsvinden, waardoor goed voelen en kunnen poepen een blijvend probleem kan worden.

Is het niet slecht om de luier niet meer te geven? 2018-04-26T22:49:10+00:00

Een luier blijven aanbieden, terwijl je kind fysiek en mentaal toe is aan wc-gedrag, bevestigt aan je kind dat jij je kind nog als klein beschouwt. Daarbij heeft je kind met een luier niet de beste poephouding – knieën hoger dan heupen – om de poep er geheel en gemakkelijk uit te krijgen. Bovendien belemmert de luier zelf ook de ontlasting om er helemaal uit te komen.

Online training voor ouders

Start training >

Online training voor ouders

Start training >