Methode SuperPoeper® 2018-08-13T19:01:58+00:00
Wat is Methode SuperPoeper?
Een gestructureerde, snelle en duidelijke manier richting oplossing van poepproblemen.

Kennis over en ervaring met behandeling van laxeermiddelen in combinatie met aanpak van onderliggende problematiek ontbreekt nog veelvuldig.

Methode SuperPoeper voorziet hierin. Na jarenlange praktijkervaring ontwikkelde ik een systeemgerichte aanpak voor ouders van kinderen met poepproblemen met oog en oor voor bijkomende oorzaken en gevolgen thuis, op school en elders. Inmiddels werken door heel Nederland meer dan 100 professionals met de methode.

Poepproblemen

10 tot 30% van de algemene bevolking (waaronder meer dan 100.000 kinderen per jaar) hebben op enig moment last van poepproblemen, zoals verstopping, buikpijn en ongewild ontlasting verlies. Bij kinderen is ook langdurig luierpoepen een groot probleem, waarbij naar school gaan bemoeilijkt wordt.

De meeste poepproblemen hebben te maken met ophoudgedrag, al dan niet bewust. Zelden spelen medische oorzaken zoals ziektebeelden of bijwerking van medicatie een rol. De oplossing kan lang op zich laten wachten en vaak zie je periodes dat het beter gaat en periodes met terugvallen.

In de loop der jaren werd duidelijk dat behalve ouders, ook adolescenten en volwassenen behoefte hadden aan een gestructureerd en helder plan van aanpak. Hulpvraag was inzicht in het ontstaan van poepproblemen en hoe deze op te lossen voor de lange termijn. Zo breidde de methode zich uit en is inmiddels beschikbaar voor alle lagen en leeftijden van de bevolking.