Ophoudgedrag en obstipatie

Zelden spelen medische oorzaken, zoals ziektebeelden of bijwerkingen van medicatie een rol. Ophoudgedrag, vaak verbonden aan stressvolle situaties, is de grootste veroorzaker van verstopping. Daarbij kunnen onvoldoende vocht, vezels en beweging en andere niet-medische oorzaken, zorgen voor – onbemerkte – ophoping in de buik. Obstipatie doet zich voor in verschillende vormen, die niet altijd even goed herkend worden en dus onbehandeld blijven.

Laxeren en luie darmen

Onbehandelde poepproblemen kunnen zorgen voor periodes, die beter gaan en periodes met terugvallen. Obstipatie moet áltijd behandeld worden met laxeermiddelen. Helaas zijn veel ouders bang voor de verslavende werking en luie darmen. Dat is onterecht. Voortdurende verstopping, dat zorgt juist voor vertraging en stilstand in de darmen. Bekijk de Richtlijn Obstipatie Kinderen voor diverse laxeermiddelen en doseringen.

Methode SuperPoeper®

Kennis over en ervaring met behandeling van laxeermiddelen in combinatie met aanpak van onderliggende problematiek ontbreekt nog veelvuldig. Methode SuperPoeper voorziet hierin. Een gestructureerde en systeemgerichte manier om poepproblemen snel op te lossen. Met oog en oor voor bijkomende oorzaken en gevolgen thuis, op school, op werk en elders. Inmiddels werken door heel Nederland meer dan 150 professionals met de methode.

Ben jij professional en wil jij ook werken met de methode? Graag!