https://superpoeper.nl

Jaarlijks hebben meer dan 100.000 kinderen last van een poepprobleem

Jaarlijks hebben meer dan 100.000 kinderen last van een poepprobleem. Zij zitten – samen met hun ouders – letterlijk en figuurlijk in de shit. Daar weet ik alles van, want ik had als kind 10 jaar lang een poepprobleem. Poepproblemen ontstaan vaak ongemerkt en geleidelijk en zijn noch de schuld van kind, noch van ouder.

Gelukkig is er zelden sprake van een medische oorzaak, maar het is wel belangrijk dat eventuele medische oorzaken uitgesloten worden, dus overleg bij aanhoudende of acute poepproblemen met je huisarts.
“Het gaat er niet om dát je kind poept, maar vooral wát je kind poept.”

Herken Jij Dit Poepgedrag Van Je Kind?

Je kind verstopt zich met z’n luier achter de bank of onder de tafel om te poepen? Je kind schiet in de stress en weerstand schiet en wil alleen maar in z’n luier poepen? Je kind gaat niet naar de wc , terwijl het heel nodig moet en in paniek raakt? Je wordt door school gebeld voor de zoveelste vieze broek van je kind? Of je kind zegt de (aandrang van) poep niet te voelen?

meer-weten
base
base-1

Merk Je Dit Aan Je Kind?

Merk je dat je kind buikpijn of een opgezette buik heeft en niet kan of durft te poepen, of pijn heeft bij poepen? Heeft je kind daarbij wisselende poep, zoals een olifantendrol, konijnenkeutels, harde klonten of diarree-achtige vlokken? Of heeft jouw kind dagelijks (zeker 3 dagen per week) vegen/plakkaten in het ondergoed? Of heeft je kind last van plasongelukjes of bedplassen terwijl het plaszindelijk is? In 9,5 van de 10 keer gaat het dan om obstipatie.

Obstipatie kan lastig zijn om te herkennen; vooral als je kind dagelijks poept en zachte ontlasting heeft.

Wat Moet Je Doen?

Bij obstipatie is laxeren een must. Ik weet dat veel ouders huiverig hiervoor zijn en denken dat laxeren luie darmen geeft of leidt tot verslaving. Ik kan je geruststellen, dat is een fabel, want het meest gebruikte laxeermiddel werkt alleen op de poep en niet op de darmen. Het is wel belangrijk dat je naast het laxeren ook de ware onderliggende ‘shit’ gaat ontdekken en aanpakken. Anders ben je vooral bezig met symptoombestrijding. Dus je hebt een meersporenbeleid nodig. Een plan  voor de buik en poep én voor het aangeleerde poepgedrag.

Weetje

Wanneer je poep(en) aan je baby duidt als ‘bah, getver, stinkie, blehh’ en een vies gezicht trekt, kan je kind gaan denken dat poepen verkeerd is. Dat kan de zindelijkheid beïnvloeden. Tip: lach bij verschonen van poepluiers en zeggen ‘Joepie, een poepie’ of’ wat heb jij een lekker poepie gedaan’.

Een studie met meer dan 400 kinderen liet zien dat 1 op de 5 kinderen weigerde te poepen op de wc tijdens de zindelijkheidstraining. Onderzoek bewees dat de zindelijkheidstraining sneller verliep als de ouder(s) poepen met positieve woorden gingen labelen (Taubman, Blum, Nemeth – 2003).

“OUDERS ZIJN ERG TE SPREKEN OVER HAAR KUNDIGE AANPAK!”
Het valt mij op dat het Hadassa vaak lukt om kinderen met langdurige zindelijkheidsproblemen snel en ontzettend goed te verbeteren. Ouders zijn erg te spreken over haar kundige, enthousiaste en directe aanpak.
“HADASSA IS GOED BEREIKBAAR EN OPEN IN COMMUNICATIE”
Ik ken Hadassa al jaren als een enthousiaste professional, die al haar energie en inlevingsvermogen gebruikt om een probleem helpen op te lossen. Zij is daarbij laagdrempelig bereikbaar en open in haar communicatie.
“HADASSA IS ECHT EEN SPECIALIST, VEEL VAN HAAR GELEERD”
Ik volgde de online training voor professionals bij Hadassa. Veel van opgestoken, maar wat ik het liefst doe is ouders verwijzen naar haar. Daar worden ze snel en goed geholpen. Ze is echt een specialist. Dank je Hadassa.
“MIJN ERVARING MET HADASSA IS ERG POSITIEF”
Obstipatie bij kinderen, kom ik geregeld tegen in mijn huisartsenpraktijk. Een probleem waarbij goede begeleiding (ook van ouders) erg belangrijk is. Hadassa biedt deze begeleiding. Mijn ervaring met haar is erg positief.
“DE METHODE HELPT STAP VOOR STAP NAAR EEN HELDER PLAN”
Methode SuperPoeper bekijkt poepproblemen vanuit diverse oogpunten. De 7 modules in de online training voor professionals, helpen je stap voor stap naar een helder en gestructureerd plan. Zodat kinderen en hun ouders uit de shit kunnen worden geholpen.
“EEN SUPERDESKUNDIGE EN OOK NOG EENS EEN LEUK EN LIEF MENS!”
Als ervaringsdeskundige en als moeder en oma, kan Hadassa zich volledig inleven in poepproblematiek. De kern van haar succes zit ‘m in haar passie, creativiteit en heldere manier van communiceren. Een superdeskundige en ook nog eens een leuk en lief mens.

“METHODE SUPERPOEPER IS MET HUMOR EN TO-THE-POINT!”
Hadassa begrijpt hoe druk ouders het kunnen hebben en daarom kun je het programma in je eigen tempo volgen. Ideaal dus voor ouders. Methode SuperPoeper is net als Hadassa zelf: met humor, duidelijk en to-the-point.
“IK KAN JE WEL ZOENEN, ZO BLIJ EN OPGELUCHT BEN IK!”
Wat een ellende hadden wij. Onze zoon was snel zindelijk, maar daarna hadden we 2 jaar poepbroeken. Nadat wij met jouw plan van aanpak startten, hadden we binnen 1 week een superpoeper in huis. Ik kan je wel zoenen, zo blijf en opgelucht zijn wij! 
“WAT EEN AANRADER, NA 2 JAAR PIJN HELEMAAL UIT DE LUIERS!”
Dit SuperPoeperPlan is een heuse aanrader. Onze zoon is deze zomer – na 2 jaar dagelijks pijn en teleurstelling – eindelijk helemaal uit de luiers! Wat zijn wij enorm blij voor en supertrots op ons kind. Dank je wel Hadassa voor je duidelijke uitleg en stappenplan.
“DE BOODSCHAP – HAHA – WORDT GOED DOOR HADASSA GEBRACHT!”
Gek werden wij van het weigeren van de wc, de buikpijn en de vieze broeken. Pas toen wij begrepen wat er speelde en in beweging kwamen, kwam onze dochter dat ook, letterlijk en figuurlijk. De boodschap – haha – wordt goed door Hadassa gebracht.
“TSJONGE, TSJONGE, WAT IS DIT PLAN ZIJN GELD WAARD!”
Ik dacht dat mijn dochter met opzet in haar broek poepte. In de videotraining ontdekte ik dat verstopping de boosdoener was. Na de start van laxeren en wc-afspraken, waren de vieze broeken snel verleden tijd. Tsjonge, wat is dit plan zijn geld waard!
“WOW, DIT IS DUS ECHT KAKKIE MAKKIE, DIT PLAN VAN AANPAK!”
Wow, na ruim 3 jaar dokteren, overal en nergens te zijn geweest, hebben wij eindelijk na 2 weken een superpoeper in huis! Met de uitleg en de tips uit het SuperPoeperPlan konden wij direct aan de slag; kakkie makkie deze aanpak, wij bevelen dit plan van harte aan.
“WEG POEPPROBLEEM…HAD IK DIT MAAR EERDER GEWETEN!”
Onze dochter ging op school niet naar de wc, dus dagelijks vieze broeken. Volgens het SuperPoeperPlan gestart met laxeren en op school gesprek gehad. Weg poepprobleem en allerfijnst… we hebben een vrolijk meisje in huis! Had ik dit maar eerder geweten!