Benieuwd of het "SuperPoeperPlan" wat voor jouw kind is?

Blogs met tips en tricks

pamperen
Luierpoepen

Pamperen

Pamperen. Als ouder zijn we er allemaal wel eens schuldig gaan. Af en toe is niet zo erg, maar als het vooral gewoonte is geworden, wat dan? Helaas is het geen uitzondering dat kinderen van bijna 4 nog niet zindelijk zijn en dan komt school in zicht. Paniek en stress bij ouders, kind en school.

Lees verder »
poepbroeken
Poepbroeken

Poepbroeken

Denk jij ook dat de poepbroeken van je kind met opzet gebeuren? Ik snap goed dat het lijkt alsof je kind dit expres doet, maar poep in de broek gaat nooit over bewust, opzettelijk gedrag. Dus werken aan gedragsverandering zet geen zoden aan de dijk. Wat dan wel?

Lees verder »
laxeren
Laxeren

Relaxen over laxeren

Als je kind last heeft van obstipatie is laxeren een must. Toch zien veel ouders hier – begrijpelijk – tegenop. Dat komt door bestaande fabels en onvoldoende uitleg over de dosering van laxeermiddelen en de werking. Ook ontbreekt meestal uitleg over de start, onderhoud, afbouwen en stoppen.

Lees verder »
ophoudgedrag
Ophoudgedrag

Help! Mijn kind heeft ophoudgedrag

Meer dan 100.000 kinderen per jaar hebben last van een poepprobleem, denk aan obstipatie en poepbroeken. Ophoudgedrag door stress, afleiding en (prikkel)gevoeligheid spelen vaak een rol. Gevolg? Ophoping in het koppie, dat zich kan vertalen in ophoping in de buik. Herkenbaar?

Lees verder »
verstopping
Obstipatie

Verstopping bij een kind!

Verstopping bij kinderen is een serieus probleem. Zeg maar shit! Maar het is niet het einde van de wereld, want je kunt het oplossen. Zo lang je de signalen herkent en weet wat je aanpak moet zijn. Het kan lastig zijn om obstipatie te herkennen, ik help je op weg…

Lees verder »
bedplassen
Plasproblemen

De oorzaak van bedplassen

Plast jouw kind nog regelmatig in bed? Bedplassen komt bij zo’n 5-10% van de basisschoolkinderen voor en de grootste schuldige is obstipatie! Dat is vaak moeilijk te herkennen, zeker als je kind dagelijks poept. Maar het gaat er om, wát je kind poept en niet dát je kind poept.

Lees verder »

Jouw kind een poepprobleem?

nl_NLNederlands